Nyhedsartikel

SÅ ALLE HAR EN FÆLLES REFERENCERAMME FOR OPGAVEN KOMMER HER EN DEFINITION AF ORDET "NYHEDSARTIKEL":
En nyhedsartikel er en avis-genre. Artiklen beretter om aktuelle hændelser af almen interesse for offentligheden. Den vil informere læserne. Den har en intention om objektivitet/saglighed. Nyhedsartiklen kan tage afsæt i en begivenhed og bruge personer, citater eller oplevelser til at underbygge historien.

En nyhedsartikel kunne for eksempel være baseret på:
-Noget du tager til og beskriver med en nyhedsvinkel. (for eksempel kunne nyheden være at det nu er vinterferie og der er mange aktiviteter i byen, og så kunne man skrive en artikel med afsæt i en af aktiviteterne. Historien kunne også handle om at reklame films instruktører er under pres og være baseret på citater fra fredags forelæsning d. 10.2 om Film instruktører på IMV.)
-Det kan også være at du har en ide til en historie som du vil forfølge på andre måder - ved at ringe op og interviewe kilder, finde statistikker eller på andre måder researche og udvikle din ide…


Om opgaven:

  • I løbet af uge 7 skal du skrive en nyhedsartikel på 800 ord (plus/minus 10 ord). Det vil være en god ide at læse de tekster jeg har skrevet på som forberedelse først. Forestil dig så at du har fået besked på selv at finde din egen historie til en avis, og er på forhånd blevet lovet plads til 800 ord. Da det er en nyhedsartikel til en avis du skal skrive skal din historie kunne vinkles til at have nyhedsrelevans, men gerne med cases, citater eller andet som baggrund.
  • Inden du begynder at skrive skal du bestemme hvilken avis du skriver til, og hvor i avisen din artikel vil være. Vær specifik med bestemmelsen af hvem du skriver til (for eksempel, Jyllands Posten, Indland, side 3). For at bestemme hvor du skriver til skal du nøje studere det medie du skriver til, for at forsikre dig om at din artikel vil blive godtaget lige netop der.
  • Din nyhedsartikel skal uploades på denne side senest d. 21.2 kl 12.00
  • Go skrivelyst!
  • PS: Hvis, når du har skrevet din artikel, du mener at avisen rent faktisk ville være interesseret i at bringe din historie, så er du velkommen til at maile avisens redaktør og tilbyde din artikel.

…Om hvordan du skal uploade din artikel:
1. Gem artiklen på din computer som: "initialer_overskrift" (dvs min uploadede artikel kunne f.eks. hedde "LHT_Mand bider Hund")
2. Click på "Files" i sektionen nederst til højre. Click "Upload Files from computer" Og upload din artikel.
3. Husk at trykke "Save" bagefter.

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License